רשלנות בניתוח לייזר להסרת משקפיים- חוסר הסכמה מדעת

ניתוח לייזר להסרת משקפיים הפך להיות ניתוח שכיח ומקובל בשנים האחרונות, על אף שרבים לא מודעים לסיכונים הכרוכים בדבר ולטעויות שעלולות לקרות.

מ’, בן 41, פנה למכון עיניים לצורך בירור האפשרות לביצוע ניתוח לייזר להסרת משקפיים. מ’ הוכנס לפגישה עם הרופא אשר הסביר לו בקצרה על הניתוח ואמר לו כי מדובר בניתוח פשוט עם 99% הצלחה. כאשר הרופא נשאל על ידי מ’ מהו האחוז הבודד שלגביו הניתוח לא מצליח, ענה הרופא כי מדובר באנשים עם מספר מאוד גבוה, אך הדבר אינו רלוונטי לגבי מ’ כי המספר שלו יחסית נמוך. לאחר מתן ההסבר, נקבעה ל-מ’ פגישה נוספת לצורך ביצוע בדיקות התאמה. לאחר ביצוע הבדיקות, נאמר ל-מ’ כי יש לו יובש בעין אחת אך כי הוא מתאים לביצוע הניתוח, ולכן נקבע לו מועד לביצוע הניתוח.  ביום הניתוח הגיע מ’ למכון העיניים, וניתן לו כדור ואליום להרגעה טרם הניתוח. לאחר קבלת הכדור הוחתם מ’ על טופס הסכמה לניתוח ומספר דקות לאחר מכן בוצע לו הניתוח אשר עבר ללא סיבוכים. לאחר הניתוח ניתנו ל-מ’ טיפות עיניים והוא שוחרר לביתו.

מיד לאחר הניתוח החל מ’ לסבול מטשטוש בראייה, סינוורים, כאבי ראש ויובש חזק בעיניו.

לאור נזקיו הגיש מ’ תביעה כנגד מכון העיניים והרופא המנתח, במסגרתה טען כי הרופא התרשל הן לפני הניתוח- בכך שלא ביצע לו את מלוא הבדיקות הנדרשות והחליט על ביצוע הניתוח חרף קיומן של אינדיקציות המעידות על חוסר התאמתו לניתוח, והן באופן ביצוע הניתוח- באופן שגרם לו לנזקים ולנכות רפואית לצמיתות.

« חזרה לדף הקודם

You must be logged in to post a comment.

תגובות